1 Follower
24 Ich folge
AngelaAngie

AngelaAngie

Hoe Windows-foutcode 0xc00000f te repareren?

 

Download de oplossing voor Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 of 10 besturingssystemen naar "0xc000000f: Fout bij het lezen van de opstartconfiguratiegegevens."

 

Over de fout '0xc000000f'
NeoSmart Technologies heeft de volgende informatie over deze fout verzameld op basis van de informatie die is verzameld en gerapporteerd door ons wereldwijde netwerk van ingenieurs, ontwikkelaars en technici of partnerorganisaties.

 

Beschrijving en symptomen
Deze fout is gekoppeld aan de volgende foutmeldingen, waarschuwingen, waarschuwingen en symptomen.

 

Symptoom 1: 0xc000000f-foutscherm bij opstarten
Als onderdeel van de systeemstartprocedure gebruikt de BOOTMGR-bootloader die voor het eerst werd geïntroduceerd in Windows Vista en wordt gebruikt in alle latere versies van Windows, inclusief Windows 7, Windows 8 (.1) en Windows 10, een database met vermeldingen en configuratie-opties die bekend staan ​​als de BCD (Boot Configuration Database), die fungeert als een wereldwijde winkel voor alle opstartgerelateerde opties en instellingen op nieuwe Windows-pc's. Als het BCD-bestand echter niet wordt gevonden, wordt de fout '0xc000000f' weergegeven en wordt het opstartproces gestopt.

 

Dit is een screenshot van deze fout tijdens het opstarten van Windows Vista en Windows 7:

 

Windows is niet gestart. Een recente wijziging in hardware of software kan de oorzaak zijn. Het probleem oplossen:
1.  Plaats uw Windows-installatieschijf en start uw computer opnieuw op.
2.  Kies uw taalinstellingen en klik vervolgens op "Volgende".
3.  Klik op "Uw computer herstellen".

Neem contact op met uw systeembeheerder of computerfabrikant als u deze schijf niet heeft.

 

Bestand: Boot BCD


Status: 0xc000000f
Info: bij het lezen van de opstartconfiguratiegegevens is er een fout opgetreden.

 

En zo zien Windows 8, Windows 8.1 en Windows 10 eruit:

 

Herstel
Jouw computer moet gerepareerd worden


De opstartconfiguratiegegevens van de pc ontbreken of bevatten fouten.


Bestand: Boot BCD


Foutcode: 0xc000000f


U moet de hersteltools van uw installatiemedia gebruiken. Neem contact op met uw systeembeheerder of pc-fabrikant als u geen installatiemedia heeft (zoals een schijf of USB-apparaat).

 

Oorzaken van deze fout
Als gevolg van een of meer van de volgende situaties is deze fout bekend:

 

Oorzaak 1: BCD ontbreekt of is corrupt
Een van de meest voorkomende redenen voor deze fout is de ontbrekende of beschadigde BCD. Dit kan handmatig gebeuren bij het configureren van de BCD vanwege schijffouten, stroomuitval, opstartsectorvirussen of fouten.

 

Oorzaak 2: de integriteit van het bestandssysteem is aangetast
Het bestandssysteem zelf kan om dezelfde redenen beschadigd of beschadigd zijn. Dit gebeurt nog vaker wanneer een pc wordt uitgeschakeld terwijl cruciale gegevens voor de opstartsector in het midden worden geschreven.

 

Oorzaak 3: HDD-datakabel is defect
Zoals alle componenten van onze pc's, verslechteren datakabels op de harde schijf na verloop van tijd. Als dezelfde kabel meerdere jaren wordt gebruikt (of zelfs op verschillende computers), kunnen periodieke lees- / schrijffouten het laadproces beïnvloeden.

 

"0xc000000f" op Windows repareren
Windows installatie-cd / dvd vereist!
Voor sommige van de onderstaande oplossingen is een cd- of dvd-installatie van Microsoft Windows vereist. Als uw pc geen Windows-installatieschijf had of als u geen Windows-installatiemedia meer hebt, kunt u Windows Easy Recovery Essentials gebruiken. EasyRE vindt en lost veel problemen automatisch op en kan ook worden gebruikt om dit probleem in de volgende richtingen op te lossen.

 

Fix # 1: BCD opnieuw opbouwen via Easy Recovery Essentials
De automatische herstelfunctie van Easy Recovery Essentials met één klik omvat volledige reparatie en reconstructie van de BCD om de "0xc000000f" -fout op te lossen, zelfs in gevallen waarin Windows niet opstart vanwege de fout.

 

EasyRE's geautomatiseerde opstartherstelcomponent lost alle BCD-gerelateerde problemen op, repareert de BCD of maakt deze helemaal opnieuw met de juiste codering en pad voor de partitie die weigert correct te laden.

 

De "0xc000000f" -fout wordt automatisch verholpen door Easy Recovery Essentials met behulp van de ingebouwde optie Automated Repair. Voor Windows XP, Vista, 7 en 8 is EasyRE momenteel beschikbaar en kan op elke pc worden gedownload en gemaakt.


1. Download Essentials voor eenvoudig herstel. Noteer uw Windows-versie (XP, Vista, 7 of 8) voordat u EasyRE downloadt. Deze handleiding kan u helpen bepalen welke Windows-versie u hebt geïnstalleerd.


2. Brand de afbeelding. Volg deze instructies voor het zorgvuldig branden van de opstartbare ISO-image, omdat het moeilijk kan zijn om een ​​opstartbare CD te maken! In deze instructies wordt ook uitgelegd hoe u een opstartbare USB-stick / drive maakt voor EasyRE-herstel.


  1. 3. Start uw pc op vanaf de cd of USB die u hebt gemaakt met Easy Recovery Essentials.


4. Wanneer EasyRE wordt uitgevoerd, selecteert u de optie "Automatische reparatie" en klikt u op Doorgaan.

 


Nadat EasyRE de schijven van uw computer heeft gescand, selecteert u de stationsletter in de lijst voor uw Windows-installatie en klikt u vervolgens op de knop Automatische reparatie.


Easy Recovery Essentials begint met het analyseren van problemen met de geselecteerde schijf. EasyRE test de schijf-, partitie-, opstartsector, bestandssysteem, bootloader en registerfouten en probeert ze automatisch te corrigeren. Er is geen interventie nodig, aangezien de reparatie van EasyRE volledig geautomatiseerd is:
Easy Recovery Essentials zoekt naar fouten en corrigeert de geselecteerde installatie van Windows.


1. EasyRE rapporteert haar bevindingen zodra het proces is voltooid. Klik op de knop Opnieuw opstarten om uw pc opnieuw op te starten en de wijzigingen te testen.


2. De fout "0xc000000f" moet nu worden verholpen wanneer de pc begint met laden:


Fix # 2: zorg ervoor dat er geen extra apparaten zijn aangesloten
Probeer, voordat u in de opdrachtregel of Startup Repair springt, opnieuw op te starten met het minste aantal apparaten en externe schijven dat op de computer is aangesloten. Dit zorgt ervoor dat niets dat recent aan de computer is toegevoegd dit probleem niet veroorzaakt. Recente USB-drives, cd's, dvd's, enz. Kunnen het beste worden losgekoppeld. Dit omvat ook een lezer voor geheugenkaarten. Zorg ervoor dat u alle externe schijven en USB-sleutels of USB-jumpstations hebt losgekoppeld en probeer het opnieuw.


Hier is een voorbeeld van hoe de console-uitvoer van de pc eruit zou moeten zien wanneer chkdsk.exe is voltooid: als u nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met Microsoft Klantenservice Nederland


U kunt contact opnemen met Microsoft Klantenservice als u uit België komt

Quelle: http://www.klantenservicenummer.co/microsoft-nederland